SavneSavnanje je preizkušen eliksir zdravja. Blagodejno vpliva na počutje, dihala in kožo, pomaga telesu pri izločanju strupenih snovi in izgubi teže, čisti kožo, stabilizira krvni pritisk, krepi imunsko odpornost in sprošča utrujene mišice.
Infrardeča savna ponuja terapijo s toploto, ki zagotavlja krepitev kardiovaskularnega sistema, kar je zlasti pomembno za ljudi, ki se sicer ne morejo ali ne želijo ukvarjati z intenzivno telesno aktivnostjo. IR žarki namreč ogrevajo tkivo do 4 cm v globino, čemur sledi odziv telesa s povišanim srčnim utripom in povečanjem pretoka krvi, saj stremi k ohladitvi. Raziskovalci so dognali, da IR savna izboljšuje tudi elastičnost žil, preprečuje in zmanjšuje akne in brazgotine, lajša bolečine (artritis, mišične bolečine, glavoboli), pomaga pri zmanjševanju celulita in omogoča številne druge blagodejne učinke. Izločanje strupov je do trikrat večje kot pri klasičnih savnah.

Finska savna predstavlja tradicionalno, že stoletja preizkušeno metodo. Zagotavlja sprostitev napetosti in obilno potenje, kar vas očisti strupenih snovi. Za razliko od IR savne je pri tradicionalni finski savni prevodnik toplote zrak.

Priporočljivo je, da pred in po uporabi savne popijete dovolj vode, najboljša je mineralna. Uživanje sadja in zelene listnate zelenjave pa pomaga pri normaliziranju nivoja kalcija in magnezija. Po savnanju si vzemite nekaj časa za počitek. Svetujemo vam, da se po savnanju ohladite v mrzli ali mlačni vodi. Da bi imeli vsi našteti pozitivni učinki savne dejanski in trajen vpliv na vaše zdravje in počutje, pa je potrebna redna uporaba in ne zgolj en ali dva obiska v savni letno. Prav zato vam ponujamo naše vrhunske domače savne.

Za vse naše infrardeče in finske savne vam je zagotovljeno:

- kvalitetno leseno ogrodje, Hemlock kanadski les gorskih iglavcev (jelka, smreka, macesen ali bor)
- vrata savn so izdelana iz lepljenih lesenih profilov ali ALU podbojev s silikonskim tesnjenjem
- magnetno zapiranje
- za infrardeče savne uporabljamo keramična sevala
- steklena panoramska vrata, varnostno steklo 4 mm
- grelec 3 kW, 6 kW ali 8 kW (odvisno od velikosti savne), enofazni ali trofazni, ohišje grelca je iz nerjavečega jekla
- set vulkanskih kamnov za grelec
- notranji senzor temperature
- zunanja kontrolna plošča
- časovnik (timer) in radio
- nastavitev temperature
- čebriček, lesena zajemalka
- notranja osvetlitev savne
- termometer in vlagomer
- 15 minutna peščena ura

Kvaliteta in funkcije delovanja so preverjeni po TUV in CE & ROHS certifikatih.
Naši izdelki imajo certifikat kakovosti CE2007110165001.

 

akcija Do -20% Na vse keramične

ploščice

Pri nakupu nad  
20 m2

 

akcija OD -10% Do 25% na program kopalnic

 

akcija Do-20% na vse resitec tuš kadi

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke